tiistai 16. elokuuta 2016

Raskas, stressin täyteinen viikko takana
























Voi rakkaat lukijat, kun voisin  pukea sanoiksi kaiken sen, mitä viimeisen viikon, tai oikeastaan viimeisen kahden viikon takana on tapahtunut. Meillä on ollut onnea ja epäonnea Devilin kanssa ja vähän muissakin asioissa. Lähipäivinä on tarkoitus itselläkin palata talliin, ja silloin saan taas uusia kuvia Devilistä, olen ollut sairaana lähes viikon verran, ja mitään en ole pystynyt tekemään, klinikkakäynti olikin tuskallinen kun itsellä valui samaan aikaan kuumeen johdosta hiki, ja tuskan hiki kuvia odotellessa.

Mikä klinikkakäynti? Kyllä, Devilihän se siellä oli. Devilillä oli aluksi imppari polvessaan, mutta vaikka haava umpeutui ja suurin turvotus laski, alta paljastui jotain ihmeellistä. Oli sellaista turvotusta joka ei lähtenyt laskemaan ei sitten millään. Tamma ei ontunut yhtään, ja lähinnä sitä ällötti vain kun jalkaa koskettiin, sillä sitä alkoi impparin aikana haavanhoito tympäisemään. Koimme parhaaksi viedä tamman kuvattavaksi ja selvittää, mikä ihme tuon aiheuttaa.

Eilen aikamme oli 8.30. Aloitettiin röntgenistä, ja kuvat oli puhtaat. Sitten oli tarkoitus ajaa polvesta karvat ja ultrata, mutta silloin Devil alkoi pistää hanttiin, ja Prinsessa Lady Devil täytyi rauhoittaa, jotta karvat voitaisiin ajaa pois. Herkkähipiäinen prinsessa, sanottiin. Sitähän Devil juuri on. No ultrassa sitten huomattiin että pientä rispaantumista oli, mutta siteet ja jänteet oli ehjät. Se on vain huitassut polveensa sen verran lujaa, että ilmeisesti lihas oli rispaantunut hieman, kerännyt nestettä polveen ja se nesteen aiheuttama paine on se mikä sattuu. Kaksi viikkoa kevyttä hölkkää ja kävelyä, samalla 14vrk Penetrol kuuri. Kun turvotus saadaan pois, voi aloittaa hiittailun. Toki tuossa aineessa on 14vrk doping varo-aika, eli mikäli kaikki menee niin kuin elokuvissa (eli onnellinen loppu) niin reilun kuukauden jälkeen voidaan taas katsoa sarjoja. Mutta minähän en kilpailuta hevosta, joka ei ole täysin kunnossa. Nyt edetään rauhassa hevosen ehdoilla. Tosin Devil alkaa olemaan niin energinen että sen korvien väli kiljuu starttia. Mutta nyt joutuu kyllä odottelemaan.

Paljon on kyllä ollut actionia. 5.8. me kävimme viimeksi Vieremällä kilpailemassa, kuolemanpaikka ei ollut Devilin paikka, mutta se oli kuudes uudella ennätyksellä 16.2. Luulen, että polvi haittasi jo hieman silloin, se ehkä varoi sitä jo silloin hieman. Harmihan tämä on, mutta onneksi ei sen suurempaa ollut, esimerkiksi murtumaa. Pitäkää peukkuja, että paranemme pian, molemmat!



Kuva tuli vastaan. Muistellaan sairastauon aikana näitä onnistumisen hetkiä, niin odotusaika on lyhyempi. Tämä julkaistiin Kaustisen startin jälkeen, kun Devil oli 76-raveissa toinen.




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.