perjantai 1. maaliskuuta 2019

Elämän mittainen matka


Se ei ole vain olento, joka vaatii itselleen orjan pärjätäkseen. Siinä yhdistyvät herkkyys ja vahvuus, luonto ja kauneus. Fyysinen voima, joka kuitenkin vaaran uhatessa pakenee. Jos se näkee vääryyttä, se ei sitä hyväksy. Vaikka se pelkää, se puolustaa niitä ketä se rakastaa. Se puolustaa, vaikka pelkäisi henkensä edestä. Kauniit ja lempeät silmät kertovat että enää ei ole hätää. Samettinen turpa laskeutuu lähelle, ja puhaltaa lämmintä ilmaa sieraimistaan. Se on hevonen. 

Kun on hevosen vierellä, saa olla parhaalla paikalla. Hevonen on rehellinen ja lojaali. Se ei kuuntele valheita. Se tutkii ihmisen lävitse, antaen mahdollisuuden olla sellainen kuin itse olet. Se ei vaadi sinua muuttamaan ulkonäköäsi. Se ei vaadi sinua muuttamaan sisintäsi. Silloin kun toiset ihmiset saavat sinut särkymään, ja et enää luota itseesi, tulee hevonen, joka kannustaa sinua nousemaan vielä kerran. Se katsoo silmiin, painaa turpansa olkapäälle, ja sanoo sinulle : Sinä selviät.






Kun ystäväni on hevonen, se ei katso minua ylhäältä eikä alhaalta. Se katsoo minua silmiin tasavertaisena. Se pyrkii tekemään parhaansa ja antamaan itsestään sen, mitä siltä toivoisin. Kun se pelkää edessä olevaa, uhkaksi kokemaansa asiaa, se kulkee sen ohi. Se kulkee sen ohi, koska pyysin sitä. Se pelkää, mutta tekee sen silti. Ja silloin se huomaa, että minuun voi luottaa. En aja sitä vaaraan. Kun hevonen luottaa sinuun ja sinä luotat siihen, on ystävyys taattu. Ystävyys, jota ei voi kokematta ymmärtää. Ystävyys, jota ilman maailma tuntuu tyhjältä paikalta, ilman merkitystä. 

Kyse ei ole vain lyhyestä matkasta. Ystävä hevonen elää vaikka olisi jo siirtynyt pois täältä. Sen hörähdys kuuluu muistoissa, ja sen katse ei poistu mielestä koskaan. Kyse ei ole lyhyestä matkasta. Kyse on matkasta, joka kestää loppuelämän ajan. 
Oletko sinä valmis sille matkalle?



5 kommenttia

  1. Kauniisti kirjoitettu. Sai ihan vedet silmiin.

    VastaaPoista
  2. Tässä tekstissä kiteytyy mahtavasti se mitä minäkin hevosesta ajattelen! Kiitos, upea teksti!! ❤️

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi! Hevonen on vähän enemmän kuin eläin. ❤️

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.