tiistai 11. lokakuuta 2016

Hevari: Coverme-sadeloimiOlen tainnut useasti mainita, että pitäisi käydä loimiostoksilla, nimenomaan ulkoloimi ostoksilla. Olin haaveillut sadeloimesta, ja ehdot olivat selkeät: loimen tulee olla full-neck, sopivan lämmin, helppo käyttöinen, ja sisäpuolen tulisi olla helposti puhdistettava. Devilillä oli kyllä sadeloimia, joissa ei ollut kaulakappaletta. Ne olivat fleecevuorellisia, ja siihen jäi inhottavasti karvat ja kaikenlainen lika kiinni, ja se ei irronnut, ei sitten millään. Toki fleecevuorellisia käytän, en ole niin kranttu, mutta haaveissa oli loimi joka toimisi näin. Ajattelin että sellaista ei löydy mistään.


Coverme fullneck - 600D rip-stop, 100g vanuvuori


Loimi takaa:Jalkalenkit pitää hyvin loimen paikalla.
Ristivyöt mahan alla. Lapalaskokset näkyy myös.
Olin väärässä. Hevarin tuotetestauksen myötä pääsin tutustumaan tähän loimeen. Kyseessä on Coverme - fullneck sadeloimi, 100g vanuvuorella. Sisäpinta on liukas, ja siihen ei tunnu lika tarttuvan. Vaikka sisäpinta on liukas, loimi pysyy hyvin paikallaan. Loimesta löytyy kaulakappaleen tarrojen lisäksi myös pikalukko kiinnitys edestä, ristivyöt, ja jalkalenkit. Se pitää vettä myös saumoista, ja on hyvin hengittävä. Meidän loimi on kokoa 135cm.

Devilille on hieman vaikeaa löytää hyvin istuvaa loimea, joka ei hankaa mistään ja pysyy tamman menossa mukana. Usein full-neck loimissa on myös se ongelma, että kaulakappaleen kiinnityksessä ei ole säätövaraa. Tässä loimessa kuitenkin säätövaraa on niin kaulakappaleessa kuin muuallakin. Vaikka näissä kuvissa ei taida näkyä, loimen edessä olevalle pikalukolle on monen metallirenkaan kiinnitysmahdollisuus, ja voin taata, että sen saa sopivaksi myös sinun hevosellesi. Pikalukkojen lisäksi edessä on myös vahvat tarrat, ja kertaakaan ei ole päässyt aukeamaan, vaikka loimi on jo ollut käytössä kauan. Olen testannut tätä loimimallia myös tallin muilla hevosilla, ja se on kestänyt kovempaakin käsittelyä.


Miksi olen haaveillut kiinteästä full-neck kaulakappaleesta? Olen huomannut että ns. irtonaiset kaulakappaleet usein pääsevät liikkumaan sen verran, että ne päästää vettä sisään kiinnityskohdistaan, etenkin kun kyseessä on vanhempi loimi. Kiinteällä kaulakappaleella ei ole siitä pelkoa. Odotin mielenkiinnolla miltä hevonen näyttää, kun haen sen sisälle kaatosateesta tämän loimen kera, ja olin tyytyväinen näkemääni. Loimen alta paljastui täysin kuiva hevonen.

Sitten tiivistys, ja  muutama oleellinen  ja varmasti kiinnostava kysymys, joita monet teistä varmasti jo pyörittää päässään!

Coverme full-neck
-Kiinteä kaulakappale
-Erittäin hyvin säätövaraa, kaulakappaleen kiinnitys, edessä pikalukot ja tarra, ristivyöt, ja jalkalenkit.
-Hengittävä, saumat pitävät vettä myös.
-Liukas sisäpinta, 100g vanuvuori.
-600D ripstop.

1. Loimen koot: Loimesta ovat koot 135, 145,155,165. Itse olen käyttänyt kokoja 135 ja 155, Isommat koot 155cm ja 165cm ovat reilun kokoisia, mutta 135cm käyttäville tuo koko 135cm vastaa varmasti omaa. 

2. Loimen värit: Tummansininen, mustat kantit.
3. Loimen hinta: En ihan heti keksi mistä muualta saisin näin hyvän loimen tähän hintaan. Tämä nimittäin on tarjouksessa ja maksaa vain 49e! Joten eiköhän lähdetä ostoksille!

Etuprofiili

Kaulakappaleen kiinnitys: Säätövaraa on, mutta Devilillä on tiukimmalla, sen vuoksi lenkit eivät kuvassa näy.


Hyvin pysyy!


Coverme full-neck sadeloimi 49e & Equitare nylon-jenkkiriimu, turvalta avattava 19e
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.