keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Tee se itse - oma elämäsi nimittäin!




Aika usein meistä ihmisistä tulee olosuhteiden vankeja ja uhreja. Luin Wayne Dyerin kirjan, Pulling your own Strings, ja se inspiroi minua jakamaan muutaman siitä heränneen ajatuksen. Koska nyt päiväni on täynnä opiskelua ja kaikenlaista lukemista, olen iltaisin rauhoittunut äänikirjojen pariin, ja uppoudun jonnekin muualle hetkeksi ennen nukkumaanmenoa. Paha tapani oli ennen uppoutua juuri ennen nukkumaan menoa Facebookiin tai Netflixiin, ja vasta kun päätin vähentää niiden käyttöä pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, huomasin sen suuren positiviisen vaikutuksen. Tämän kirjan kuuntelin Storytell:istä. Kuuntelin sen englanniksi, koska haluan vahvistaa englanninkieltäni, ja mikä muu olisi parempi vaihtoehto kun kuunnella ja lukea englanniksi.




Kun mikään ei onnistu, ja tuntuu etten kehity yhtään

Monelle meistä tulee usein sellainen tunne, että vaikka kuinka työskentelemme tavoitteidemme saavuttamiseksi, emme etene mihinkään. On kyse sitten opiskelusta, hevosen hoitamisesta, kilvan-ajosta, ratsastamisesta, epätoivon tunne voi joskus iskeä. Silloin me todella monesti turhaudumme, ja ajattelemme, että emme voi tälle meidän elämällemme yhtään mitään. Se ajatus "Minusta ei ole tähän" tappaa mahdollisuuden edetä ja kehittyä sellaiseksi kuin tavoitteenamme ja ehkä jopa haaveenamme on.

Tämä epävarmuus itsestä aiheuttaa stressiä. On tietysti helppo aina paeta tulevaa ajatustyötä ja itsensä kanssa tappelemista, siihen että tämä ei minun kohdalla pidä paikkansa. Voin kertoa, että kun sain tietää, että omalla ajatustoiminnalla, omalla opitulla määrätietoisuudella voin torjua tätä negatiivista ajattelutapaa ja epäonnistumisen pelkoa, päätin kokeilla sitä. Mitä siinä menettää. Kun huomasin epävarman olon itsestäni ja siitä seuraavan stressin syntyvän, tappelin itseni kanssa tietoisesti. Tein päätöksen olla ajattelematta negatiivisesti. Tietoinen ajattelu siitä, että minä pärjään, ja minä yritän enemmän, auttaa kannustamaan itseä. Kun kiinnität tietoisesti huomiota siihen kuinka monta kertaa päivässä negatiivisuus iskee, ja puutut siihen välittömästi, saat huomata myös sen, miten se auttaa parempaan, kannustavaan ajatusmalliin. 



Epäonnistumisiin ja virheisiin ei pidä myöskään jäädä pitkäksi aikaa piehtaroimaan. Usein kun joku asia menee suoraan sanottuna päin persettä, saattaa mieleen tulla vain ajatus "Tein virheen, olen surkea.". No jos todellisuudessa moka oli sinun, ajoit startissa huonosti ja teit vääriä valintoja, tai ratsastit kilpailussa väärän radan, onko muka joku muu ajattelutapa, mitä sellaisen surkean suorituksen jälkeen voisit käyttää? Epäonnistumista et voi muuttaa kerralla siinä paikassa onnistumiseksi, ja tehtyä ei saa tekemättömäksi. Startti meni huonosti, ja that's it. Mutta miksi haukkua itsensä syvimpiin vesiin ja masentua? Katso sitä "virhettäsi" enemmän tuloksen näkökulmasta. "Sain tänään tämän tuloksen tästä, mutta minä pystyn ensikerralla parempaan.". Anna itsellesi vähän armoa, sillä olet vain ihminen. Muistan aikoinaan koulu aikana, kun Veli-Erkki Paavola antoi elämän yhden suuren opetuksen, jonka muistan koko elämäni. Virheitä saa tehdä, mutta niistä pitää oppia!

Toiset elää 19 vuotta, ja toiset 19 kertaa yhden vuoden 

Tämä lause jäi soimaan päähäni. Toiset elävät 19 vuotta, ja toiset yhden vuoden 19 kertaa. Kummallakohan tavalla sitä itse haluaisi elämänsä elää? Kun pyrimme tietoisesti kiinnittämään huomiota negatiivisen ajattelun vähentämiseen, luotamme enemmän itseemme ja kannustamme itseämme sekä opimme "virheistämme", uskallamme elää enemmän. Tavoite pitäisi olla se, että ottaa elämästä ilon irti, ja uskaltaa tehdä asioita, joita haluaa kokeilla. Jos olet se hevosenhoitaja, joka salaa haluaisi todellisuudessa ajaa kilpaa, tee se. Jos olet se, joka haluaisi kokeilla osallistua estekisoihin tai maastoratsastuskilpailuun, tee se. Miksi vain unelmoida niistä asioista, joihin pystyt vaikuttaa, tekemällä ne! Silloin me elämme monta vuotta, eikä yhtä vuotta monta kertaa!




Viisi vinkkiä parempaan elämään

1. Kiinnitä huomiota siihen, kuinka ajattelet asioita. Positiviinen ajatus kantaa pidemmälle kuin negativiinen.


2. Anna itsellesi armoa. Aina ei tarvi onnistua. Seuraavalla kerralla yrität kohti parempaa lopputulosta.


3. Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on, äläkä murhellinen siitä, mitä sinulla ei ole.


4. Älä muuta itseäsi sen mukaan, mitä muut sinusta haluavat. Mieti, kuka sinä olet, ja mitä sinä itseltäsi haluat.


5. Elä. Tee asioita. Lähde kokeilemaan sitä, mitä olet halunnut kokeilla. Elämä on liian lyhyt niiden haaveiden siirtämiseksi kaukaiseen tulevaisuuteen.





Postauksen kuvat: Jenni Långsved

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.