perjantai 13. toukokuuta 2016

Elämäni hevoset osa 2 - Costatantisoldi"Päätin aloittaa uuden postaussarjan, jossa käyn läpi elämäni merkittävimpiä hevosia tähän asti. En laske nykyisiä hevosiani tähän mukaan, sillä varmasti jokainen voi päätellä että tottakai ne omat ovat aina parhaimpia. Innostuksen tähän postaussarjaan sain kun löysin vanhan luettelon, mihin olen kirjannut entisiä hoitohevosia ja passeja. Nostan esille 10 hevosta, jotka ovat vaikuttaneet pysyvästi elämääni. Olen työskennellyt monen sadan eri hevosen kanssa, suurin osa koulun myötä. Tehtävä ei periaatteessa ole haastava, sillä pinnalle nousee heti nimiä. Vaikean tästä haasteesta tekee sen, että jokainen hoitohevoseni ja muut ovat opettaneet minulle niin paljon. Jokaisella on oma paikka sydämessäni, vaikka ne eivät tähän TOP 10 -listaan pääsisikään."

Aloitin Kaustisen raviopistossa 2012. Passihevosia jaettaessa odotin jännityksellä mitä tulisi tapahtumaan. Toiveita olisi saanut esittää, mutta olin varmaan niitä harvoja jotka ei toiveita esittäneet. Tämä kyseinen ruuna kuitenkin pisti silmään, ja salaa sitä toivoin ja kerroin siitä muille. Salainen toive kävikin toteen, ja sain passihevosekseni ensimmäisen vuoden ajaksi Costatantisoldin.

Costatantisoldi (Revenue-Pandea d'Este)  "Kosti, Konsta" oli uskomattoman luonteen omaava hevonen. Hellyyden kipeä ja toimiva tilanteessa kuin tilanteessa. Se on juuri sellainen kuin huippuhevosen pitääkin: hyvä käsitellä ja loistavan kilpailupään omaava. Muistan kuinka hermoilin ensimmäistä ravireissua, koska kaikki oli niin uutta ja jännittävää silloin isosta tallista käsin, vasta koulun aloittaneena. No, ruunahan toimi mallikkaasti, ja kaikki sujui loistavasti. Se opetti hyvin, ja kertoi kyllä missä pitää olla ja milloin, jos joku oli hukassa.


Noin vuoden ajan sain työskennellä tämän hienon ruunan kanssa, ja tottakai kyynel vierähti, kun se vaihtoi paikkaa. Mutta olen seurannut sen huikeaa uraa, ja en voi olla kuin ylpeä siitä mitä sen nykyinen tiimi Risto Airaksisella on saanut aikaan. Tällä hetkellä statistiikka sisältää 123 starttia,  28 voittoa, 18 kakkossijaa ja  6 kolmossijaa. Rahaa tilillä on  161 378 euroa ja ennätykset ovat komeissa lukemissa 11.4aly ja 13.9ke. Toivottavasti ruunan menestys jatkuu entisestään, ja se saa viettää terveenä elämäänsä. Tämä hevonen kuuluu niihin, jotka eivät ihan heti unohdu. Kiitos Costatantisoldi yhteisestä vuodesta!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.