torstai 10. maaliskuuta 2016

Ravatessa roiskuu

Tiistaina oli jännittävät tunnelmat, kun Hisku matkasi Kaustisen radalle harjoitusraveihin. Pientä hermoilua oli ilmassa, poika välillä kuopi katoksessa perinteiseen "mennään jo"-tyyliinsä, mutta pääsääntöisesti seisoi rauhassa. Ensimmäistä kertaa kilpakärryt perässä, ja ensimmäistä kertaa harjoitusraveissa. Mutta poni yllätti toimimalla, ja kuskin mukaan se tulee menemään eteenpäin varmasti kun hiittiä ajetaan. Hiskullahan ei ole paljoa kovaa ajettu, ja se on kerran käynyt radalla aiemmin. Mutta nämä oli viimeiset harjoitusravit tänä keväänä Kaustisella koulun järjestämänä, joten parempi oli käydä nyt näyttämässä ponille vähän raviurheilun maailmaa.

Hiskun kanssa jatketaan nyt vetojen ja hiittien merkeissä kotipuolessa. Poni kun on palautunut jo nyt reissusta hyvin, niin se saa viikonloppuna tehdä sitten vähän töitä. Olen sitä mieltä, että myös ponin pitää antaa palautua kunnolla, etenkin kun uusia stressitekijöitä oli paljon. Mutta kyllä se viikonloppuna jo joutaa käydä vähän juoksentelemassa.


Golden Fox Hiawatha / Sini Haapasalo 3.42.0


Devil ei oikein mennyt mihinkään, ja luulen että siihen vaikutti monta asiaa. Kaustisen raveihin me ollaan päästy ihan kotoa käsin hiittikärryillä ajamalla ravipaikalle, koska matkaa on vain reilu kilometri, ja tammaa on kuljetettu viimeksi lokakuussa Ylivieskan starttiin. Se hermoli matkalla, ja oli kopista ottaessa jotenkin normaalia sähäkämpi kun sitä taluttelin. Yleensä se on aivan rauhallinen, mutta nyt se huuteli kaikille tutuille ja tuntemattomille, ja eräs mies kysyikin ohimennen että onkos tytöllä siinä minkä sukuinen ori. Ei, kyllä se ihan tamma on..

Lämmitys oli hyvä, ja kaikki meni muuten hyvin. Startissa se lähti tosi hyvin, se on auton takaa varsinkin ihan hyvä lähtijä. Avaus 16 oli kuitenkin ehkä turhan kova vielä tässä vaiheessa, ja voittajahan menikin 17. Ei Devil vielä noissa vauhdeissa pysy, mutta toivotaan että rutiinin kasvaessa ja starttien myötä kehittyisi sekin. Ei muuta kuin seuraavaa starttia kehiin. Jyväskylässä olisi lounasraveissa hyvä sarja 23.3. Sinne koitetaan tähdätä, jos satutaan pääsemään mukaan. Nyt Devil saa olla vapaalla loppuviikon ja maanantaina kirjoitusten jälkeen se saa lähteä jotain hommaa tekemään. Mikäli istun salissa kolmeen asti, se saa olla kävelytyskoneessa, mutta jos selviän aiemmin pois, käyn ajamassa jonkinlaisen lenkin.

Jos et ole koskaan lukenut "Nollanollaa"- sarjakuvia, nyt kannattaa googlata ja käydä tsekkaamassa. Sieltä löytyy ainakin meidän reissuihin sopivia sarjakuvia, jotka piristävät. Vaikka hevonen ei ollut mikään super, oli meillä silti hyvä reissu Seinäjoelle. Hyvä lounas, hauska seura, ja naurua enemmän kuin laki sallii! Niin kuin tuo alempi kuva kertoo, ei tämä ole niin haudan vakavaa, kun startin jälkeen kaikkia vaan naurattaa vaikka kotiin tuomisina tulikin vain paskaiset vehkeet.
2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.