sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Seinäjoelle keskiviikkona
Devil on luonteeltaan energiaa pursuava, ja silloin tällöin hieman adhd, mutta sillä on ollut pieni ongelma. Se osaa käyttää energiansa juuri siihen mihin se itse tykkää sitä käyttää. No miksi se on ollut ongelma? Se on ollut tasapaksu laiska mukana roikkuja starteissaan, ja viimeinen vaihde oli hukassa pitkään. Moni sanoi että vaihda hevonen, se ei tuosta toiseksi muutu. Mutta hei, miksi mä vaihtaisin koska se onkin mun harrastekaveri, enkä missään vaiheessa odottanutkaan sen juoksevan miljoonia. Kieltämättä muutama ruma sana on päässyt kun hevonen joka on muuten niin ravivarma, päräyttää pitkää laukkaa enemmän kuin laki sallii. No ei sentään. Mutta kyllä hylkystarttien jälkeen on saanut hammasta purren kääriä kinttuja. Mutta aina sitä on vaan yritetty uudelleen.

Mitä ihmettä tapahtui harkkaraveissa eräänä kauniina talvi-iltana muutama viikko takaperin? Devil, se laiska pötkylä, olikin ohjalla koko matkan, ja tuli tosi hyvin loppuun asti ilman että muut tuli enää maalisuoralla ohi. Olin varikkoportilla katsomassa ja leuka loksahti auki kun vieressä seisovat tytöt sanoi että sehän voitti, kun ihmettelin mihin Devil jäi. Ei se jäänytkään mihinkään, vaan meni kerrankin loistavasti. Pelkistä harjoitusraveista tuli todella hyvä mieli.


Siitä hieman eteenpäin, ja katsotaan sen viime starttia Kaustisella 26.2. Juoksunkulku ei suosinut, ja paljon oli asioita, jotka olisivat ennen vaikuttaneet siten että tamma heittää täysin pyyhkeen kehään. Ei, Devil lähti lopussa kolmannelle, välillä neljättä, ja lähti ekaa kertaa elämässään kiertämään muita. Viimeiset 100m se vähän hyytyi ja muutamat hyvän juoksun kulun saaneet tulivat ohi, ja se jäi kuudenneksi. Mutta se juoksi 19.4 raskaalla radalla, kun koelähdöissäkin annettiin sekuntti ratahyvitystä. Se yritti itse tulla lopussa. Moni nauraisi ulos tämmöiset sijoitukset, mutta meille tämä on aika hieno juttu. Kaikki jotka meidät tuntevat, ja tietävät Devilin epäonnisen menneisyyden, ovat riemuinneet mukana, ja startin jälkeen puhelin huusi kuin olisi voittanut Elitloppetin. Devilin vaihde löytyi!

Milläs mielellä Seinäjoelle? Ei suuria odotuksia, mutta koska tamma on ollut parempi kuin koskaan aiemmin, toivon sen ylittävän itsensä tavalla tai toisella uudelleen. Naureskelin juuri kaverini kanssa, että jos me joskus ollaan neljän parhaan joukossa niin leivon super ison kakun. Pessimisti ei pety, mutta kyllähän totuus on että eteenpäin ollaan menty vihdoinkin!


-Seidi
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.