perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kuuntele, katso ja opi


Heh. Ompa järkyttävä kuva, Seidi 10v.. Mutta onneksi tässä on muutamat neuvot kuunneltu tämän jälkeen. 
Todella useasti törmään tilanteisiin, missä joku henkilö X suuttuu toiselle, kun toinen on eri mieltä asiasta, tai kertoo vinkkejä ja ohjeita toiselle. Voi kuinka yleistä tämä onkaan täällä hevospiireissäkin. Tämä aihe jatkaa hyvin edellistä postausta, jossa puhuin itsestäni virheitä pelkäävänä perfektionistina. Siinä kerroin siitä, miten pelkäsin tehdä virheitä, ja yksikin virhe tuntui välittömästi maailmanlopulta. Mutta kerroin myös kuinka siitä on päässyt viimein eroon, ja kuinka kelkka on nyt kääntynyt aivan toiseen suuntaan. Tässä postauksessa kerron, miten ajattelen nykyään.

Useat meistä kokevat, että jos joku tulee neuvomaan tai huomauttaa virheestä, on se katastrofin alku. Miksi ihmeessä ja millä oikeudella hän minua arvostelee? Minkä takia hän kritisoi? Enhän minä ole väärässä, vaan hän. Minun oma tekniikkani on ainut oikea tapa tehdä. Suurimmassa osassa tapauksista tuo niin kutsuttu "huomauttaja" saa sen pikkutarkan idiootin roolin, vaikka ajatus on ehkä hyvä. Onko se ajatus hyvä? Onko kellään oikeutta kertoa sinulle olevansa jossain asiassa eri mieltä kanssasi?"Et sinä ole epäonnistunut, jos kuuntelet toisen ajatuksia. Kuuntele ja opiskele, käytä kaikki mahdollisuudet hyväksesi"


Kun ennen pelkäsin että joku huomauttaa minulle jostakin, nykypäivänä kantani on aivan toisenlainen. Toivon että joku huomauttaa, jos havaitsee epäkohtia. Olen kiitollinen siitä, jos joku haluaa jakaa mielipiteensä vaikka se poikkeaisi omastani. Jos jollakin on ideoita ja ajatuksia siitä, kuinka voisin tehdä hevosteni kanssa jotain toisella tavalla, kuuntelen nämä ajatukset. Ei se, että kuuntelee toista, tarkoita automaattisesti että sinun pitää tehdä juuri sillä tavalla. Jos toinen käskee katkaista laahaavan jalan, niin ei sinun sitä heti kannata poikki leikata. Katso vähän, keneltä oppi tulee, ja puntaroi, onko ajatuksessa perää, tai voisiko se olla mahdollinen. Älä heti heitä suohon toisen ajatuksia, vaan ota ne vastaan.

Olen oppinut hevosmaailmassa ollessani sen, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa tehdä asioita. On paljon toimivia systeemejä, mutta sinun on löydettävä se kultainen keskitie. Jos menestystä ei tule, on jotain tehtävä toisin. Jos itse ei näe mikä mättää, ei ole raukkamaista pyytää apua, tai ottaa toisen apua vastaan. Et sinä ole siinä epäonnistunut, jos kuuntelet toisen ajatuksia. Silloinhan juuri hiljaa opiskelet asioita, mitä ympärilläsi tapahtuu. Mitä toiset tekee, miten se poikkeaa omastani, mitä hän teki sellaisen hevosen kanssa.. Käytä kaikki mahdollisuudet.

Kun ympärillä on osaavia ihmisiä, ole pelkkänä korvana. Yritä sisäistää asioita, ja vertaile tapoja toisiinsa. Vaikka et tarvisi jotain tietoa juuri sillä hetkellä, siitä voi olla hyötyä tulevaisuudessa. Hevosten kanssa edes parhaat eivät tule koskaan valmiiksi, sillä kuten olen usein ennenkin sanonut, myös parhaille tulee niitä epäonnistumisia. Älä tyrmää kun joku neuvoo sinua. Vaikka asia olisi ilmaistukin tökeröllä tavalla, mieti vaikka itseksesi, oliko siinä mitään perää. Kuuntele, katso. Opi, sisäistä. Ja ennenkaikkea sovella. Tämä ala on oppimista hautaan asti.Miten sinä koet sen, kun joku "neuvoo" sinua? Oletko joskus paininut näiden asioiden parissa? Kommentoi! Myös arvontaan kerkeää vielä hyvin osallistumaan. Käy tykkäämässä meistä Facebookissa, rekisteröidy sivupalkista lukijaksi, ja kommentoi, niin pääset osallistumaan pienen hevosen hyvinvointipaketin arvontaan!

1 kommentti

  1. Mun tallivuokralainen just pakkas konin koppiin ja muutti toiselle tallille kun huomautin että hevosta pitää liikuttaa- ei siis riitä että käy kerran viikossa ottamassa kuvan mv haasteeseen. Mut jouti mennä.

    Ite tykkään jos joku neuvoo, pyydän lisää tietoa ja toki kerron reippaasti oman mielipiteen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.