tiistai 18. heinäkuuta 2017

Mörköjä tiet täynnä


Devil pääsi vähän poseeraamaan
Tänään oli hevosilla siitä harvinainen työpäivä mun sairastelun aikana, että minäkin olin mukana! Ajoin auton lähes hiittisuoran viereen, kaivoin kameran, ja seurailin tarkkaan hevosten treenejä. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli aika kova. Siinä "invalidina" (Syy sairaslomaan löytyy täältä!) oli kiva seurailla, ja välillä aina napata vauhdilla kepit kainaloon ja paeta millon sudenkorentoja ja milloin ampiaisia. Kun itikat jättivät rauhaan, kainalosauvat sai toimia jalustana, että epävakaa käsi pysyisi edes hetken paikallaan.Meiltä on lyhyt matka Kaustisen ravikeskukseen. Alueella on raviradan lisäksi 2km mittainen treenirata, jossa on 600m hiittisuora. Muutenkin pidän tämän alueen maastoista, etenkin ratsain pääsee niin moneen paikkaan. Ollaan me kyllä kärryilläkin käyty Devilin kanssa niin erilaisilla poluilla, että en edes osaa luetella, mutta silti ratsain pääsee helpommin joka paikkaan. Pääsee kiipeilemään ihania pikkupolkuja pitkin mäkiä ylös, ratsastaa joen varrella. Kaikenlaista löytyy.

Ensin ajettiin lämmittelyksi hölkkää. Devil on yleensä laiska aluksi, mutta piristyy aina kierros kierrokselta. Sen jälkeen Aki ajoi sillä muutaman terävän  vedon, ja vedoista jäi hyvä mieli. Se oli pirteä, ja teki juuri sen mitä pitikin. Devil ei muutenkaan elämässään kyllä liian ahkerasti töitä tee, etenkään silloin kun se treenaa yksin, mutta nyt viime aikoina se on mennyt kyllä reippaasti yksinkin. Sen kanssa on muutenkin niin kiva harrastaa, kun se on maastovarma, ja menee ajaen ohi kaikesta mahdollisesta. Toisin kuin moni tallikaveri, joka pitää raahata kilometrin päästä raviradalle kopin kanssa, sillä matkan varrella tien varressa laiduntavat lehmät on sille maailmanloppu. Niistä ei ohi mennä, ja vaaratilanteiden välttämiseksi on päädytty nyt tähän ratkaisuun.

Otin pätkän videotakin, mutta koska kone ei suostunut yhteistyöhön, en saa videoa vielä laitettua. Pitäisi löytää joku kunnon, kohtalaisen edullinen ohjelma jolla pystyisi muokkaamaan kuvia sekä videoita. On ehkä liikaa vaadittu, kun pyytää hyvää ja halpaa samassa lauseessa. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan.
Kiva kuvata auringon paisteessa metsän keskellä.Hoitohevonen Cool On Photos, eli Kosti <3

Tämäkin pieni, kiltti suomentamma löytyy jokapäiväisestä arjesta. R.R. Kisu <3
Toinen silmäterä, Make


"Hähää, empä seisokaan"


Devil

Joskus menee hermo.. :D
Kosti 
Onko teidän hevoset maastovarmoja, vai löytyykö niiltä joitakin ihmeellisiä kammoja, oli kyse sitten isoista traktoreista tai pikkulinnuista?

14 kommenttia

 1. Pionista on tullu sairasloman myötä täys nössö, olin ajamassa sillä ja puskasta lensi leppäkertun kokonen valkonen perhone, nii tamma meinas pistähä istuhu tien reunalle.... ��
  Mutta ootappa ku tuloo traktori, rekka, puimuri jne, niin korvakaa liikaha.... Tollo <3 -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi Pioni! :D Devil kyllä on supervarma, köhöm, tai ainakin melkein, mutta eräs nimeltä mainitsematon ruuna pelkää kaikkea maan ja taivaan väliltä.. Voi voi. :D

   Poista
 2. Tosi kiva blogi sulla! Paljon kuvia ja hyvälaatuisia myös :) ps mukana arvonnassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Kiitti paljon! Kiva kun kävit, ja oot mukana! Ensi viikolla tulee tarkempi postaus, mitä arvontapakettiin sisältyy, kun paketti on vihdoin saapunut! :)

   -Seidi

   Poista
 3. Itellä kun oon maastossa niin yksi pommin varma hevonen joka on laiska suoraan sanoen ja sit toinen pienempi poni joka pelkää kaoeita välejä että niissä jos jalka vähäkää liikauttaa puskaa niin sittr on menoa ja muutamia kertoja juostu päin puutakin.:'D -Heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Joo. En tiedä miten Devilillä voi olla niin monta persoonaa, mutta ajaen se on täysin maastovarma, ja menee mistä tahansa ohi, jos joku oikein jäätävän kokoinen kone tulee, niin se saattaa sitä vaan vilkaista. Mutta ratsain sitten sen pelkää usein kaikkea mahollista, myös niitä pikkulintuja.. :D

   Poista
 4. Ompa kivan näköinen blogi sulla! Mullakin on blogi joka tosin on nyt epä aktiivisessa käytössä :) jos kiinnostaa niin www.neajapollett.blogspot.com

  Minulle tärkeintä ratsastuksessa ja muutenkin hevosten kanssa on se, että kummallakin, hevosella sekä ratsastajalla on mukavaa yhdessä ja ratsastus tuntuu hyvältä ja juttu toimii... jos ratsastuksesta ei tule koskaan mitään ja se ei tunnu kummastakaan kivalta niin silloin on jokin pielessä eikä silloin kannata väkisin tehdä mitään, vaan selvittää ensin ongelma ja korjata se tai harkita ratsun vaihtoa, jos itse et sovi hevoselle tai ponille.
  Minä myös pidän siitä ja huolehdin siitä, että ratsuni on terve ja hoidettu, kun sillä ratsastetaan, että sitä ei sattuisi mihinkään tai tulisi lisää vahinkoa. :)
  Hyvä talli yhteishenki on myös kaiken A&O.

  ps. mukana arvonnassa 2 arvalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Nea!

   Kiitos kommentista! Käympäs katsomassa sinunkin blogisi! Olet oikeassa. On tärkeää, että molemmilla on mukavaa. Eikös se niin ole, että kun sinä olet tyytyväinen ja hevonen on tyytyväinen ja se viihtyy hommissaan, silloin se palvelee parhaiten. Ja totta, on hyvä miettiä tarkkaan, onko hevonen se oikea :)

   Poista
 5. Tulin lukasemaan blogiasi :) olen siis mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 6. Moi! Kiva kun tulit ja osallistuit! :)

  VastaaPoista
 7. Heippa! Olisin osallistunut tuohon arvontaan, mutta en löytänyt kohtaa, missä voisin liittyä lukijaksi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Voi että, toivottavasti näet tämän kommentin, ja annat nimesi, niin pystyn laittamaan sinutkin mukaan! Eli lukijaksi liityt painamalla "Lue" nappia, "Lukijat" palkin alapuolella. :)

   -Seidi

   Poista
 8. Hevosten hyvinvointi on aina etusijalla. Teen asiat hevosystävällisesti ja niin, että molempien olisi mahdollisimman kiva tehdä ja puuhata. Huolehdin hevosen lihasten huollosta liikutuksen jälkeen, joka kerta kylmätään jalat ja ennaltaehkäistään suurempia vahinkoja. Varsinkin kun puuhailen "keski-iän" ylittäneiden ex-ravurien kanssa, joten jalat eivät välttämättä ole enään niin hyvässä iskussa:D! Pidän myös huolen, että hevosen ei tarvitse tehdä asioita pakolla, hevosen ehdoilla mennään, joka on minusta todella tärkeää! Tärkeänä pidän hevosten lihasten huoltoa, ja luottamusta hevosen kanssa. Luottamuksen avulla saadaan hevosen kanssa kivempia kokemuksia ja hevosen on kivempi tottua uusiin asioihin, jos pystyy luottamaan ihmiseen siinä vieressä. Tärkeitä asioita on todella paljon, mutta nuo päällimmäisenä tuli mieleen. Myös hevosen hyvinvointiin voisi mainita kaikki varusteiden huollot yms. Jos varusteet ovat rikki/likaisia, jolloin hevosen olo ei välttämättä ole mukavimmasta päästä.
  Heh, tästä tuli kunnon romaani ja sekava selostus,
  mutta mukana kahdella arvalla :-D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mari!

   Hahah, ei se mitään, romaaneja on kiva lukea varsinkin silloin kun ne on kommentteina! :D Joo, keski-iän ylittäneiden ravureiden jalkoja ei varmasti voi liikaa hoitaa. Ja lihashuolto on toden totta tärkeää! Ja ne varusteet. Köhöm. Voisin ehkä itse ainakin useammin niistä huolehtia, vaikka ne on tärkeä osa hevosen hoitoa! :D

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.