maanantai 17. heinäkuuta 2017

Missä olet tuuri?


Hyvää huomenta Seidi! Heräsin aamulla siihen, kun tabletti ilmoitti sähköpostista älyttömän isoon ääneen. Havahduin viestiin vasta myöhemmin, klo 8.23. Olin ilmoittanut Devilin Ouluun, ja Hippoksessa oli tullut joku virhe, jonka takia hevosen ennakko-ilmoittaminen oli peruutettu. No ensin en meinannut saada sitä millään listoille takaisin, ja puheluiden jälkeen sitten viimein klo. 8.59 hevonen oli mukana. Ilmoittaminen päättyi klo 9.00. Meillä kävi tuuri, sillä 12 hevosta otetaan mukaan, ja Devilin pisteet riitti juuri siihen, että se pääsi viimeisenä mukaan matkaan. Huokaisin helpotuksesta.

Älä Seidi nuolaise ennen kuin tipahtaa. Epätoivoinen harrastelija sormet syyhyten päivittelee Hippoksen kilpailukalenteria, ja odottelee pääseekö pikkupisteinen neiti mukaan kilpailuun. Kyseessä on Duudsonit Activity Park-lähtö, jossa on ennakkomaksu. Hyvältä lähtöpaikalta tamma voisi vaikka pärjätä. Tunnin sivua minuutin välein epätoivoisesti päivittäneenä viimein tulee listat Ouluun, mutta mitä ihmettä. RATA KAHDEKSAN AUTON TAKAA.

Niimpä niin. Kahvi meinasi mennä väärään kurkkuun. Kasirata auton takaa on ehdottomasti Devilin lempipaikka. Paskanmarjat. Se on huonoin mahdollinen paikka, mitä tälle hevoselle voisi antaa. Siitä jää joko roikkumaan kolmannelle, missä ei jaksa juosta kukaan. Siitä pääty usein kuolemanpaikalle - mitä tamma ei voi sietää. Tai siitä joutuu keulaan - mikä ei sekään sovi tälle. Paras olisi kun pääsisi selästä kääntämään loppusuoralla, mutta ei vahingossakaan sellaista tuuria tule.


Ei se ota, jos ei anna. Lähdetään yrittämään, ja katsotaan mitä tapahtuu. Ei kannata etukäteen lähtöä murehtia, koska tämä on kuitenkin harrastusta. Hevoselle olisi vain mukava saada onnistuminen, ettei aina tarvisi tulla niin paljon epäonnea. Testataan millainen on päivän vire ensi maanantaina. Oulussa on kuitenkin hyvät paikat valjastaa ja ajaa, ja touhata hevosen kanssa. Hommaan mukaan jonkun henkisen tuen, ja nakkaan kameran mukaan. Pääsette tekin sitten maistamaan ravitunnelmaa Lady Devilin silmin, kasiradalta auton takaa!


Kokemuksia huonosta lähtöradasta?
Onko sinulla epäonnistunut ravireissu? Kerro!
Postauksen kuvat: Jari Piirala

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.